Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I want to restart lighttpd using */lighttpd restart command, but nothing happens, no message, error, just a new cli line waiting for command.

I've examined lighttpd file and lighttpd.conf and they seem to be ok..

What should I do more ?

share|improve this question

migrated from stackoverflow.com Mar 24 '10 at 1:19

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

Are you sure the lighttpd binary is correctly installed and executable? If the file is not found, the init script will just exit without doing anything.

The binary file is (at least on Debian) supposed to be /usr/sbin/lighttpd.

share|improve this answer
    
Debian here too, file is in /etc/init.d/. I have tried /etc/init.d/lighttpd restart, nothing :( –  Claudiu Mar 24 '10 at 0:23
    
@Claudiu: Is there a file /usr/sbin/lighttpd? That's where the actual program is supposed to be that the init script tries to start. If it's not there try apt-get install lighttpd. –  sth Mar 24 '10 at 0:33
    
You are right, lighttpd wasn't installed. I've installed it and everything is ok. THanks –  Claudiu Mar 24 '10 at 0:49
    
This can happen if you had the package installed before and then removed it again. apt by default doesn't remove the config files in case you made changes to them that you don't want to lose. –  sth Mar 24 '10 at 0:55
    
Yeah, but I still have problems, I can;t start it now .. :( port 80 is free. When I try to start it is just say "Starting web-server: lighttpd" and new cli line appears –  Claudiu Mar 24 '10 at 1:04

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.