Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We got 6 CORAID shelves in my workplace. On 2 of them I see AoE traffic on only 1 of the 2 NICs that are attached to the SAN switch. We got jumbo frames enabled on all devices.

Both NICs show up when I issue the aoe-interfaces command.

This wouldn't bother me too much if the throughput performance observed on the "bad" shelves using bonnie++ wasn't half of the result of the "good" shelves.

The "good" shelves are older SR1521 model and they have ReiserFS on their LUNS - not that I think it makes a difference - and the "bad" shelves are newer SR2421 model and have JFS.

Any help as to what is going on and how to rectify this would be greatly appreciated.

BTW: even the lower performing shelves outperform another iSCSI device we got, but that is another story...

Thanks.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Upon further investigation, it is possible this is caused by an old AoE driver. The problem servers are using v32 of the AoE drivers and the good servers are using v47.

I will upgrade the drivers and post the observed results here.

* update

the new drivers did the trick and now i have AoE traffic on both NICs on all servers!

share|improve this answer
    
wow, crazy, but that's great that you figured it out. –  Matt Simmons May 12 '10 at 13:42
    
I am not sure that's what is causing the issue yet, but I hope it is! I can't touch the servers until tomorrow, but I will post results back... –  Peter Carrero May 12 '10 at 16:20
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.