Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have just moved from Vista to Windows 7 with my development environment and ALL OF A SUDDEN my web app cannot connect to the local SQL Server instance

[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied.

Funily enough, SQL Management studio express can connect fine. The connection string im using is:

Provider=SQLOLEDB.1;User ID=sa;Initial Catalog=mydatabase;Data Source=.\myinstance;Password=xxx

Does anyone have any idea as to why?

share|improve this question

4 Answers 4

up vote 1 down vote accepted

Thanks all for your responses, I fixed the problem by changing the connection string as follows:

Provider=SQLOLEDB.1;Network Library=DBNMPNTW;User ID=sa;Initial Catalog=mydatabase;Data Source=\\.\pipe\MSSQL$myinstance\sql\query;Password=xxx
share|improve this answer

Try to configure the ALIAS on Microsoft Client Network Configuration.

share|improve this answer

Check the status of the "Login" that you are using, through SSMS. Also read the error for any error messages.

share|improve this answer

Perhaps you installed the database instance in Windows Only authentication mode and sa is disabled.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.