Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have a SSAS instance on my main (home) machine running Win7, DevPC. There is no domain. I'd like to enable users on a virtual machine to connect to the SSAS instance on DevPC via windows authentication.

The trouble is that when I go to add users to the role, the only location that shows up is DevPC, preventing me from adding users from the virtual machine.

What do I need to do get this setup working?

share|improve this question
add comment

closed as off topic by Bryan, Michael Hampton, Wesley, MDMarra, Magellan Nov 25 '12 at 1:35

Questions on Server Fault are expected to relate to professional server, networking, or related infrastructure administration within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers

you need to create the same users and passwords on DevPC that are on the VM (or you can setup an active directory and use a Domain if your machine is windows server but I think repeating the users in this case is a lot easier and work on all windows)

share|improve this answer
add comment

You'll need to join DevPC to the domain if you want domain users to show up in the list.

share|improve this answer
    
there is no domain –  Scott Weinstein Aug 1 '10 at 3:20
    
Ahh, the active-directory tag is misleading then. ;) laurennt-pnet has the right of things. –  Kara Marfia Aug 1 '10 at 3:47
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.