Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have Windows 2003 server with IIS 6, PHP, and MYSQL all running correctly but when installing phpMyAdmin I get the following errors:

PHP Warning: require_once(./libraries/common.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Inetpub\wwwroot\mysql.mydomain.com.au\index.php on line 35

PHP Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required './libraries/common.inc.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Inetpub\wwwroot\mysql.mydomain.com.au\index.php on line 35

Obviously it's saying it can't find the required_once() path because parent paths (ie "./") isn't enabled for some reason.

Does anyone know a workaround for this with having to resort to editing code in phpMyAdmin?

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Obviously it's saying it can't find the required_once() path because parent paths (ie "./") isn't enabled for some reason

No - the parent path is '..' not '.' (the latter references the CWD).

Do you have a directory

C:\Inetpub\wwwroot\mysql.mydomain.com.au\libraries

If not, something has gone wrong with your installation. If the directory is there, then its most likely a permissions issue.

share|improve this answer
    
Erm, yes your right it is the cwd. The directories are all there and with the correct permissions. –  EddyR Sep 7 '10 at 3:29
    
That's very odd - try running a script to see the output of getcwd(), file_exists(), is_dir() and is_readable() for 'libraries','./libraries', 'libraries/common.inc.php' and './libraries/common.inc.php' run from the same dir as index.php –  symcbean Sep 7 '10 at 11:51

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.