Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We have performed following steps as of now-

  1. Install TFS2010 10.0.30319.1 (RTM) on Windows Server 2008 R2 Enterprise(app tier)

  2. SQL 2008 SP1 with Cumulative update 2 on Windows Server 2008 R2 Enterprise(data tier)

  3. Reporting Service is installed on app tier.

  4. After this installation worked fine we installed SharePoint 2010 on app tier.

  5. After installation we followed http://blogs.msdn.com/b/team_foundation/archive/2010/03/06/configuring-sharepoint-server-2010-beta-for-dashboard-compatibility-with-tfs-2010-beta2-rc.aspx for configuration.

  6. We are not able to perform the last step described in the link as following error occured- TF249063: The following Web service is not available: http://apptier:31254/_vti_bin/TeamFoundationIntegrationService.asmx. This Web service is used for the Team Foundation Server Extensions for SharePoint Products. The underlying error is: The remote server returned an error: (404) Not Found.. Verify that the following URL points to a valid SharePoint Web application and that the application is available: http://apptier:31254. If the URL is correct and the Web application is operating normally, verify that a firewall is not blocking access to the Web application.

  7. We have also noticed that Document Folder in Team project also have red x.

Please help. Thanks upfront.

share|improve this question

2 Answers 2

Sounds like you're trying to add MOSS to TFS post installation of TFS? Did you try this: http://blogs.msdn.com/b/tfssetup/archive/2010/10/04/tf249063-the-following-web-service-is-not-available.aspx

share|improve this answer
    
I follwed the correct sequence of installation- 1.Install SQL 2008, SP1 and Cumulative Update 2.Install SharePoint 2010 and congiure according to -blogs.msdn.com/b/team_foundation/archive/2010/03/06/… 3.Install TFS2010 and Sharepoint web extensions and it works. –  Kabir Rao Nov 29 '11 at 10:20

From the 'Solution Management' area of SharePoint Central Admin (e.g. 'http://myserver:5555/_admin/Solutions.aspx'), you should see the following entries:

  • microsoft.teamfoundation.sharepoint.dashboards.wsp
  • microsoft.teamfoundation.sharepoint.wsp
  • tswawebpartcollection.wsp

They should all be in a 'deployed' state.

If they are missing then this probably points to a wider installation issue, however, you could try uploading and installing them into SharePoint manually. The .WSP files should be available in the 'Tools\Template' folder under the main TFS installation directory.

This is best done via PowerShell from a 'SharePoint 2010 Management Shell', using the Add-SPSolution and Install-SPSolution cmdlets. (see http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262995.aspx for more info on using these)

Cheers, James.

share|improve this answer
    
Hi JamesD, Thanks for response –  Kabir Rao Sep 24 '10 at 5:01
    
I have implemented following on a test(Data tier, app tier in same server) environment and it works. 1.Install SQL 2008, SP1 and Cumulative Update 2.Install SharePoint 2010 and congiure according to -blogs.msdn.com/b/team_foundation/archive/2010/03/06/… 3.Install TFS2010 and Sharepoint web extensions –  Kabir Rao Sep 24 '10 at 5:01

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.