Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

after changing IPs on of the ESXi hypervisor (without setting to maintenance mode), I can't access the vCenter Server with vSphere anymore.

But I can access the ESXi over SSH. So, the IP is correct, but why can't I access it with the client?

share|improve this question
    
Are you saying you can't directly connect to it with the vSphere vCenter client or that the vSpere vCenter Server can no longer connect to it? –  TCampbell Nov 1 '10 at 15:10
    
The vCenter Server is running on the ESXi. I connect to it over the network with VMware vSphere Client. It asks for IP, user, and password. I put in the correct data, but it doesn't connect, the connection times out. But I can SSH to the ESXi, so IP, etc is correct. –  polemon Nov 1 '10 at 15:23
add comment

4 Answers

If you can't connect to it from the vSphere vCenter Server, you should remove that ESXi server from your inventory and re-add it.

share|improve this answer
add comment

There can be several causes. Your first place to check is the VMware KB Article.

After that...

From root SSH on the ESXi console:

services.sh restart

Or "Restart Management Network" from the F2 console.

If you continue to see issues, do what @TCampbell said and remove/readd.

If you are still seeing issues, RDP to your vCenter server and verify connectivity from the server to the host. Check port 901/902 from your vCenter server with telnet <ip address> <port> or another utility.

Did your hostname change, too? You may have to regenerate SSL keys with /sbin/generate-certificates.sh

share|improve this answer
add comment

Is the vCenter Server running in a virtual machine? Or are you trying to connect directly to the single vSphere on the ESXi Host? If vCenter is running in a VM, try to connect directly to vSphere on the Host that it runs on, and make sure that the VM is actually started and running properly.

Or, when you changed IP addresses, did the vCenter Server VM change IPs too? If you changed subnets or VLANs on the host, but not the VMs themselves, maybe the vCenter VM is inaccessible to the network. In that case, connect directly to the host, use the console to connect to the VM, and fix the IP settings there.

share|improve this answer
add comment
up vote 0 down vote accepted

Thanks for all your answers, but the problem resolved more or less itself... The problem was, the ESXi interface throttled my connection to my IP. after a few minutes, I could access the server with vSphere, as if nothing had happened.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.