Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

Possible Duplicate:
AS/400 error message - Cannot allocate device

whn i process any action like to initialize a tape device... or display tape... i get error msg "cannot allocate device (tap01)" in the command window.. plz help... am new to AS/400... i want to initialzie a fresh tap to take backup... on daily process... but am gettin this error msg :(

share|improve this question

migrated from stackoverflow.com Jan 12 '11 at 18:05

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

marked as duplicate by Iain, sysadmin1138, Ben Pilbrow, Scott Pack, RobM Jan 12 '11 at 18:37

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

1  
This should be moved to ServerFault. –  Keith Irwin Jan 11 '11 at 4:08
    
Add a detailed (F10'd) copy/paste of the joblog for the command in question. Also, pressing F1 with the cursor on the error message itself will give you more details. And include the error code (CPFxxxx). –  Lawrence Dol Jan 11 '11 at 21:52

2 Answers 2

Without sufficient detail in the question, I suggest you do a WRKOBJLCK on the object (e.g. TAP01 *DEV) to see if something else has a lock on it which is preventing you from accessing it.

share|improve this answer

First thing I would look at is to make sure the device is varied on. WRKDEVD DEVD(TAP*) Then option 8 next to the device.

share|improve this answer