Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

After some help diagnosing why Exchange 2010 Enterprise stops responding to SMTP events.

I can't find a pattern to it. It doesn't appear to be an actual timeout, as the server responds immediately with the error. To reproduce it I telnet into the server on port 25 and issue a EHLO. The server immediately replies with the 421:

421 4.4.1 Connection timed out

Once this starts happening I've found restarting the exchange box is the only reliable way to get it flowing again. Sometimes restarting the Transport service or the mailbox attendant service seems to fix it, but this could be coincidental as it often has no effect.

share|improve this question
    
getting exactly the same issue on one of my servers, has anyone found a solution for this yet –  chris d Mar 30 '11 at 3:04
    
No - I decided it was a better use of my time to move to hosted exchange. Couple of months now and no noticeable downtime, wonderful. –  Michael Shimmins Mar 30 '11 at 3:58

1 Answer 1

thanks Michael did some research could be related to resource usage, have added some extra memory to teh VM will see if it fixes it. here is a link with some info for anyone else having the same issue http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb201658.aspx

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.