Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have recently renamed a SharePoint 2010 server and have been experiencing some odd errors. Mostly the site works but when I try to run the Sharepoint Configuration Wizard or access some Service Account settings under CA, I get error thrown.

After checking the log file I see messages referring to the User Profile Service...

User Profile Application Proxy failed to retrieve partitions from User Profile Application: Microsoft.Office.Server.UserProfiles.UserProfileApplicationNotAvailableException: No User Profile Application available to service the request. Contact your farm administrator.

The server has been renamed and added to the domain so the problems may have been caused by either of these things.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

You need tell SharePoint that your server has been renamed.

Use powershell: Rename-SPServer [-Identity] -Name

Afterwards do an IISRESET

Afterwards you may want to look at your alternate access mappings and such. '

Let me know how you go.

share|improve this answer
    
Yeah, I had renamed the server already and had fixed up AAMs so the issue wasn't with those things. On top of these errors, the Sharepoint 2010 Configuration Wizard would fail to run as well as I thought I could use this to fix the farm and service accounts. –  Sambo Apr 10 '11 at 13:37
    
...in the end I recreated the farm. –  Sambo Apr 10 '11 at 13:37
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.