Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have got Windows VPS.There is 2008 Server Standart Edition 64x in it with 1.25 GB ram.I have installed Plesk 9.0.Everything fine except while loading ASP.NET and PHP applications.. Its sometimes taking 10 second to starts loading page.But there is no problem with HTML pages.Its starts load in one second.I think this is a IIS Application problem.But i could not solve this problem.Can someone say me whats the problem?

share|improve this question
    
In IIS7.5 there's a new feature that allows you to "auto start" or "preload" a website directly when the application pool starts, (before the first request hits it). See this blog post. –  Louis Somers Mar 16 '13 at 23:58
add comment

3 Answers

Without more information the issue is probably the initial compilation of the server side code, one way you can check for ASP.NET pages is watch processes that startup and see if any compilers pop up (csc.exe, vbc.exe, etc). PHP has the same problem but as I'm not sure what you would see if that is occurring.

share|improve this answer
add comment

Have you tried to check page using Google Speed or Yahoo Why Slow Plugin in firefox. Also check IIS Related performance counter and check performance related issue.

share|improve this answer
add comment

ASP.net is notorious for slow loading the first time a page is requested (due to JIT). However, the second time a page loads it should serve it fast. Are your pages slow every time they load?

share|improve this answer
    
Nope everytime i load page is same as the before.Its a Wordpress site.www.ibrahimakgun.net you can test it here. –  Ibrahim AKGUN Apr 26 '11 at 17:58
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.