Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have a strange problem on an OpenSuSE11.1 box. Only very few of the init.d scripts for runlevel 3 and 5 are executed, eg. syslog and network. Despite the fact all links in the rcS.d folders are setup for various other services none of them are started (eg. sshd, cron, apache2...).

Unfortunately there is nothing in /var/log/messages which points in the direction of a problem with any of the services that are not started. It seems they are just ignored.

Any ideas what could cause this problem?

share|improve this question
2  
Can you determine the last one that DOES run properly via /var/log/messages, and check if it's hanging? –  Christopher Karel Apr 28 '11 at 15:15
    
Have you installed any updates to 11.1? I think on 11.3 they started shipping Upstart instead of "good" old System V init, perhaps a check is in place. –  Eduardo Ivanec Apr 28 '11 at 16:12

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

Thanks to Christophers tip, I could pin down a the problem to a haning start of jexec service. Disabling the service solved the issue. See http://forums.opensuse.org/install-boot-login/402401-boot-hangs-starting-service-jexec.html for details.

Probalbly jexec start fails due to a different default Java that has been installed manually.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.