Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I purchased a second hand IBM eServer x345 with ServeRAID 8i and 3x 36GB SCSI hard drives.

I'm having difficulty setting up an operating system as the drives don't appear in either Arch or Ubuntu Server (even after select the ips drivers)

The individual disks show up in the server's onboard diagnostics software, but no logical volumes show up either there or in the BIOS.

Is there anything special I'll need to do to set these drives up with ServeRAID? Preferably I'd like just a JBOD configuration, but I'm happy with anything if I can just get this thing running.

Thanks

share|improve this question

2 Answers 2

You need to load the RAID driver when booting from the OS installation CD.

share|improve this answer
    
I loaded Ubuntu's ips driver during installation but it can't see any volumes. There's information about my disks and ServeRAID BIOS in /proc though. –  Charlie Somerville May 10 '11 at 9:18

I'm trying to do the same thing, but my Googling led me to believe that I had to configure the controller before installing the operating system using this bootable CD. Unfortunately, the CD did not detect my ServeRAID 8I controller on my MXE 460, but it might work for you. It turns out I didn't have a card in my server in the first place. DERP. This solution should work for everyone.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.