Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm having issues getting a 2008 Policy to apply on my 2003 domain. I attached Group Policy Management from a 2008 server to the domain and setup it's own policy. The policy is User Configuration > Preferences > Control Panel Settings > Folder Options > Open With.

I check gpresult on the computer and it shows that it is applied, but under Filter it says Filtering: Not Applied (Unknown Reason). I don't see anything in the event log. Under the group policy scope, I have security filtering set to apply this to all Authenticated Users.

How do I start to troubleshoot this?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

The best method to check logs on Group Policy Preferences is to enable the 'Logging and tracing' option for the type of preference you've configured. You can find all the available items to optionally configure in

Computer Configuration > Policies > Administrative Templates > System > Group Policy > Logging and tracing. For folder options enable 'Configure Folder Options preference logging and tracing'.

As your question is a bit light on full details don't forget to verify the policy is linked to the OU where your user objects exist, you've configured a user setting so the policy should be linked in your domain where user objects exist. If linked to computer objects you must enable loopback processing.

share|improve this answer
    
Yummy logs. Looks to be exactly what I was looking for. Thanks –  Nixphoe Aug 10 '11 at 17:42
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.