Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've been trying to install Munin for 15 days, I looked for information, analized logs, I even deleted and reinstalled Munin using YUM. I'm hosted at Media Temple on a VPS with CentOS. The problem is still there and It's driving me nuts.

Graphics are shown as following:

http://imageshack.us/photo/my-images/833/capturadepantalla201106u.png/

This is the configuration of my munin.conf file

dbdir   /var/lib/munin
htmldir /var/www/munin
logdir  /var/log/munin
rundir  /var/run/munin

[localhost]
    address **.**.***.*** #IP VPS

This is the configuration of my munin-node.conf file

log_level 4
log_file /var/log/munin/munin-node.log
port 4949
pid_file /var/run/munin/munin-node.pid
background 1
setseid 1

# Which port to bind to;
host *
user root
group root
setsid yes

# Regexps for files to ignore

ignore_file ~$
ignore_file \.bak$
ignore_file %$
ignore_file \.dpkg-(tmp|new|old|dist)$
ignore_file \.rpm(save|new)$

allow ^127\.0\.0\.1$

Thanks so much, I appreciate all the answers

UPDATE munin-graph.log

Jun 22 16:30:02 - Starting munin-graph
Jun 22 16:30:02 - Processing domain: localhost
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : open_inodes (0.14 sec * 4)
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : sendmail_mailtraffic (0.10 sec * 4)
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : apache_processes (0.12 sec * 4)
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : entropy (0.10 sec * 4)
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : sendmail_mailstats (0.14 sec * 4)
Jun 22 16:30:02 - Graphed service : processes (0.14 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : apache_accesses (0.27 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : apache_volume (0.15 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : df (0.21 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : netstat (0.19 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : interrupts (0.14 sec * 4)
Jun 22 16:30:03 - Graphed service : swap (0.14 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : load (0.11 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : sendmail_mailqueue (0.13 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : cpu (0.21 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : df_inode (0.16 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : open_files (0.16 sec * 4)
Jun 22 16:30:04 - Graphed service : forks (0.13 sec * 4)
Jun 22 16:30:05 - Graphed service : memory (0.26 sec * 4)
Jun 22 16:30:05 - Graphed service : nfs_client (0.36 sec * 4)
Jun 22 16:30:05 - Graphed service : vmstat (0.10 sec * 4)
Jun 22 16:30:05 - Processed node: localhost (3.45 sec)
Jun 22 16:30:05 - Processed domain: localhost (3.45 sec)
Jun 22 16:30:05 - Munin-graph finished (3.46 sec)
share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I believe this problem is b/c you're missing the font that munin is using to graph the rrd data.

Are there any errors in /var/log/munin/munin-graph.log?

share|improve this answer
    
Thanks for answering, I don't find errors on the logs of the munin-graph, although I will paste it on the question so you can see it. Thanks again. –  Pablo Jun 22 '11 at 23:36
    
This looks very much like a font issue. +1 –  Daniel Lawson Jun 23 '11 at 2:00
    
The graphs come from rrdtool which has a hard coded default font. Here's a good tutorial on installing rrdtool on RHEL which should work for CentOS. cyberciti.biz/faq/howto-install-rrdtool-on-rhel-linux –  3dinfluence Jun 23 '11 at 15:24
    
Thanks to everyone, Munin finally worked 100%. The problem was in fact an RRDDTool library error, I upgraded and everything worked perfectly. Thanks again! –  Pablo Jun 23 '11 at 23:14

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.