Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I am using Windows 7 in a Workgroup (no homegroup).

I have set up IIS and PHP on the "server" and can see the following page, but only when browsing to the URL from the server: http://localhost/phpinfo.php

Authentication on ISS is turned OFF for everything and authorization rules are set to Allow / All Users.

From another PC in the workgroup, I can ping the server. However, when I browse to the above URL from another PC the browser times out with the error "server not responing."

What are some reasons that I would not be able to access the URL from other PCs in the same workgroup in the same subet?


sorry, chaps. It still doesn't work

share|improve this question

migrated from stackoverflow.com Jul 8 '11 at 6:44

This question came from our site for professional and enthusiast programmers.

2 Answers 2

A couple of possibilities immediately come to mind

  • IIS might only be listening on the loopback interface (I can't remember the full usage for windows netstat command, run netstat from a command prompt, it'll show you what IP/interface is listening via what ports - you want something like "*:80"
  • Windows Firewall is blocking

Hope this helps.

share|improve this answer
    
+1 both of those are worth pursuing. Thanks –  Mawg Jul 8 '11 at 7:35

I think you'll have to install php-support on iis: http://php.iis.net/

share|improve this answer
    
I belieive that I have. As stated "have set up PHP and a localhost/phpinfo.php on the server, which I can finally see ... on the server." –  Mawg Jul 8 '11 at 7:34

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.