Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

Please excuse if this question isn't as clear as it should be, but I'm a Dev (not a System Administrator) who is trying to help out with an issue we're seeing. We just migrated the hosting of our sites to a data center (faster servers and more bandwidth). All of the data from the database is loading faster, but the CSS and image files seem to have slowed down considerably. The pages will load all of the data, but it takes some time before all of the images download and render (images are hosted by same web servers). Note, that we're now virtualized too (VMWare). One, are there any settings or known issues that can quickly help me identify the cause of the slow down? Two, if not, what are some things I can do to try and isolate the cause of the lag?

share|improve this question
    
Do you have static content caching enabled? –  vcsjones Jul 25 '11 at 17:34
    
I'll check on that static content caching. I know all of the same settings were transferred when we migrated. We're also getting sporadic Invalid Postback exceptions too since moving. –  NoAlias Jul 25 '11 at 18:26

1 Answer 1

First thing I'd try is yslow in Firefox to get some numbers on response time. It may also give you some tuning tips. If your website was in-house you may have never noticed the latency caused by lots of images and lots of CSS files. (IIRC some web browsers limit themselves to 4 simultaneous download operations, so a page with lots of small assets is slower than a page with a few large assets)

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.