Sign up ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've got a dev site running under

As you go there you can see the error and I really searched the web for the solution but couldn't find any.

It all started with the UID and GUID in suphp.conf. When I changed the values both to 0 (because the error was previous that the values are to high) the new one appeared and I don't know how to go through.

Any suggestions? (I am a begginer so please describe everything which is more advanced).



The main site is down too, now the problem is really urgent.

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Check the virtual server config. should have:

DocumentRoot /domains/d/e/

I see that you're on Ubuntu. The conf file should be in /etc/apache2/sites-available/ and probably called

EDIT -- EDIT again -- sorry I'm a bit confused about your setup. Can you confirm that the files for the main site ( are in /domains/v/a/ If so, then the instructions below should be correct:

You need to set up 2 virtual hosts, 1 for each of the two servers:

Edit /etc/apache2/apache2.conf and make sure it has the following 2 lines:

Include /etc/apache2/ports.conf

Include /etc/apache2/sites-enabled/

Edit /etc/apache2/ports.conf and make sure it has the following lines:

NameVirtualHost *:80
Listen 80

Create /etc/apache2/sites-available/

<VirtualHost *:80>

    DocumentRoot /domains/v/a/
    <Directory />
            Options FollowSymLinks
            AllowOverride None
    <Directory /domains/v/a/>
            DirectoryIndex index.php index.html index.htm
            Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            allow from all

    ErrorLog /var/log/apache2/

    # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit,
    # alert, emerg.
    LogLevel warn

    CustomLog /var/log/apache2/ combined
    ServerSignature Off


cp /etc/apache2/sites-available/{,dev.}

Edit /etc/apache2/sites-available/ and:

  1. remove the ServerAlias line
  2. change all remaining instances of to
  3. Change both insances of /domains/v/a/ to /domains/d/e/

sudo a2ensite

sudo a2ensite

sudo apache2ctl restart

share|improve this answer
There is nothing in the sites-available folder.. – Piotr Chabros Sep 8 '11 at 23:45
Ah ok, you need to set up virtual hosts. Are you using a control panel? Which one? Or are you using the command line? – xofer Sep 9 '11 at 0:10
I am using a command line. – Piotr Chabros Sep 9 '11 at 0:23
See edit in answer. Also want to check that /home/v/s/vsdev/web/public_html is the path to the live site, -- is that correct? – xofer Sep 9 '11 at 1:15
Well I think so. You can see the errors saying the path on (main site) – Piotr Chabros Sep 9 '11 at 1:27

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.