Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We have a couple of servers that for some reason, show an error dialog when closing out of the IIS Manager. The error gives absolutely no information, and searches on Google and Bing have returned nothing.

The error is shown here:

Error The handle is invalid

There's nothing in the event log to correspond with the error, and I cannot find any other informaiton about the error to assist in troubleshooting.

The servers are Windows Server 2003 Standard Edition Service Pack 2, with IIS 6 installed.

Has anybody seen this, and does anyone have a way to correct this issue? I realize I may not have posted enough information to answer teh question, but this is really all I have. If you have other suggestions as to where to look for more details, I'm open to suggestions.

Added

We've already tried uninstalling and reinstalling IIS to no avail.

share|improve this question
    
I have seen this before on servers, but I have never found a solution to it; on the other hand it was never anything more than annoying to me (it didn't affect the functionality of the server). –  Coding Gorilla Sep 28 '11 at 14:41
    
It was only an annoyance to me as well, up until today. I got it after attempting to set IP restrictions on a web app, and now NOTHING can access it, and any attempt to save the restrictions results in the error. - but thanks for commenting. –  David Stratton Sep 28 '11 at 14:45
    
What if you open via the MMC and add the snap-in? Does that still get the same error as InetMgr? –  David George Sep 28 '11 at 14:45
    
Yes, it does. Uninstalling and reinstalling IIS doesn't work either. –  David Stratton Sep 28 '11 at 14:45
    
Is it possible any of your .Net frameworks have become corrupt? –  David George Sep 28 '11 at 14:51
show 4 more comments

1 Answer

I had this occur on one of our servers. When I was logged on as user X I got the error "The Handle is invalid". I logged off the machine and back on as a different user and did NOT get the error in the IIS Manager. Both users were domain and local administrators but there must have been something about one of the accounts I was using to update IIS that it didn't like. I honestly have no idea what it is but maybe this can help in your situation.

share|improve this answer
    
Thank you! I'm not sure that this will help either, but it's something I hadn't considered and is good to know. –  David Stratton Jan 20 '12 at 15:59
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.