Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We have an FTP job that runs between an AS400 and pure-ftpd on Ubuntu that's worked for two years. The AS400 (in a remote shop) sends three files.

Recently, it only gets the first of the three done, and then stalls.

AS400 log:

> put foo
229 Extended Passive mode OK (|||45944|)
150 Accepted data connection
226-File successfully transferred
226 [speed data]
Enter an FTP subcommand
> put bar
229 Extended Passive mode OK (|||5743|)
No response from remote host; all connections closed.
Enter an FTP subcommand.
> put baz
You must first open a connection.

pure-ftpd log:

Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (?@iseries.touro.edu) [INFO] New connection from iseries.touro.edu
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (?@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [user] [itload]
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (?@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [pass] [<*>]
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (?@iseries.touro.edu) [INFO] itload is now logged in
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [syst] []
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [epsv] []
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [stor] [foo]
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [NOTICE] /path/to//foo uploaded  (4394019 bytes, 32219.83KB/sec)
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [epsv] []
Oct 25 15:59:39 lb-serv3 pure-ftpd: (itload@iseries.touro.edu) [DEBUG] Command [stor] [bar] 

Any wisdom? Many thanks!

EDIT: I forgot to mention that sometimes a zero-length file of the correct name has been created in the correct directory.

share|improve this question
4  
Words of wisdom? Only two -- "What Changed?" –  voretaq7 Oct 25 '11 at 20:35
    
@voretaq7 - yeah, seriously. the AS400 shop claims nothing. I can't find any changes in our FTP config. –  yitznewton Oct 25 '11 at 20:57
1  
What about networking changes? Any routers, switches changed recently? If you sniff the network, do you see anything weird? –  Ben Pilbrow Oct 25 '11 at 21:22
    
How big is the file / how long is the transfer? Is there a firewall in between that may be closing the command channel due to a timeout? –  JamesA Oct 25 '11 at 21:24
    
It's supposed to be about 1.5M, smaller than the successfully transferred file –  yitznewton Oct 25 '11 at 21:34

1 Answer 1

The AS400 shop altered their script, and that fixed the problem. They are not aware of anything that changed that would have caused the problem. Thanks commenters!

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.