Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've just setup an ubuntu virtual server and everything seems to be working fine. I used KVM to get it working with a bridged network. I've given the virtual server a static ip address on my network.

I don't seem to be able to connect to the virtual machine though from outside my network. If I'm on my own network it all works fine, I can ping the ip and connect to it. The virtual server can ping other machines and sites on the internet.

I changed the port forwarding rules on my router to forward any connections on a specific port to the virtual server ip address thinking that was the problem, but it was still the same.

Is there something I'm missing here which is blocking outside connections to the virtual machine?

Thanks.

share|improve this question
    
Are there any iptables rules on the dom0 host? I've seen libvirt set these up by default. –  Michael Mittelstadt Nov 23 '11 at 2:47

2 Answers 2

If you're able to get to it locally inside the network, but not outside, perhaps the gateway is not configured for the NIC?

share|improve this answer
    
I've got the correct gateway ip address setup. I can access the outside world fine from the virtual server. –  Lee Nov 22 '11 at 17:49

Aren't you using grey ip addresses in your network? It seems that you are using NAT on your gateway to provide access to internet to other machines.

share|improve this answer
    
I basically setup the networking with a bridged network as shown in this guide. It didn't mention anything about grey ip addresses. howtoforge.com/virtualization-with-kvm-on-ubuntu-11.10 –  Lee Nov 22 '11 at 21:04
    
What is your network subnet? –  Selivanov Pavel Nov 22 '11 at 21:42

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.