Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I was wondering if anyone could give me any information regarding the dependencies for this?

I can see the lists just fine within the website.

I can load up the sharepoint admin central site in sharepoint designer and see lists.

Permissions are all turned on but not love.

returns 404 - not sure if required or not.

NEW INFO:

This issue has occurred after updating Sharepoint to 2010.

I setup logging so that I could see if there were any errors and sure enough there were.

"Failed to determine the setup path of the list schema for feature {75a0fea7-040e-4abb-b94b-32f1e7572840}, list template 106.

I think I have to either install this feature or remove the list item that uses it.

EDIT SOLUTION: So ... this GUID refers to a list item that is using a particular template or something from 40 fab templates. In upgrading to sharepoint 2010 these no longer worked.

So there were three lists: Absences Absence Types Google Maps .. something.

Deleting these from powershell was the resolution.

A tell tale sign of which items were causing the dramas was that when you clicked on it from within the website it errored.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

Enable Sharepoint Designer for the web application:

Central Admin > Manage Web Applications > (Select the proper app) > General Settings > Sharepoint Designer

Enable Sharepoint Designer for the site collection:

Site Actions > Site Settings > Sharepoint Designer Settings > Enable Sharepoint Designer

Make sure you have "Design" permissions for the site:

According to Microsoft, you must be in one of these groups:

  • Site Collection Administrators
  • Designers
  • Owners

You should reboot or reset IIS after making all of these changes. If this doesn't work, Fiddler might show you what's going on.

share|improve this answer
    
The sharepoint designer permissions are set correctly in the place you have identified. I am able to view other parts within the site designer, just not any lists or libraries. –  Lance Dec 9 '11 at 1:59
    
Please see recent update above. –  Lance Dec 9 '11 at 2:10
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.