Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I am trying to setup apache2 on OSX and am having an issue. I am trying to proxy a domain to 127.0.0.1:8081 (which is up and running) but when try to load through apache I get a "Web Page Not Found". I am also getting nothing in the error_log to indicate what is going on, and "apachectl configtest" returns OK. These directives are working perfectly on a linux server running apache2.

The last message I see in the logs after starting apache is: [notice] Apache/2.2.20 (Unix) mod_ssl/2.2.20 OpenSSL/0.9.8r DAV/2 configured -- resuming normal operations

Any help would be great and I am no apache expert!

/private/etc/apache2/extra/http-vhosts.conf

TransferLog /var/log/apache2/transfer_log
ProxyRequests Off

NameVirtualHost *:443

#
# THIS IS WORKING OK
# EVERYTHING ON PORT 80 IS CHANGED TO HTTPS
#
<VirtualHost *:80>
        ProxyRequests Off
        ProxyPreserveHost On
        RewriteEngine On
        RewriteCond %{HTTPS} off
        RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
</Virtualhost>

<VirtualHost *:443>
        # I have an entry in /etc/hosts pointing mydomain.com to 127.0.0.1
        # and http://mydomain.com gets redirected to https://mydomain.com ok
        ServerName mydomain.com

        SSLProxyEngine On
        SSLProxyMachineCertificateFile /etc/ssl/certs/mycert.pem

        ProxyRequests Off
        ProxyPreserveHost On

        # 
        # 127.0.0.1:8081 is up and running OK
        #
        ProxyPass / http://127.0.0.1:8081/
        ProxyPassReverse / http://127.0.0.1:8081/

        TransferLog /var/log/apache2/ssl_access_log
        SSLEngine on
        SSLCipherSuite ALL:!ADH:!EXPORT56:RC4+RSA:+HIGH:+MEDIUM:+LOW:+SSLv2:+EXP
        SSLCertificateFile /etc/ssl/certs/mycert.crt
        SSLCertificateKeyFile /etc/ssl/certs/mykey.key
        SSLCertificateChainFile /etc/ssl/certs/mybundle.crt
        <Files ~ "\.(cgi|shtml|phtml|php3?)$">
                SSLOptions +StdEnvVars
        </Files>
        <Directory "/var/www/cgi-bin">
                SSLOptions +StdEnvVars
        </Directory>

        SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
                         nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
                         downgrade-1.0 force-response-1.0

        CustomLog /var/log/apache2/ssl_request_log \
                          "%t %h %{SSL_PROTOCOL}x %{SSL_CIPHER}x \"%r\" %b"
</VirtualHost>

Thanks!

share|improve this question
add comment

1 Answer

Turns out the include was commented out in httpd.conf.

Changed:

<IfDefine !MACOSXSERVER>
#Include /private/etc/apache2/extra/httpd-ssl.conf
</IfDefine>

To:

<IfDefine !MACOSXSERVER>
Include /private/etc/apache2/extra/httpd-ssl.conf
</IfDefine>

And it is all working now :)

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.