Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We are trying to use a trial of Citrix XenApp 6 Fundamentals to virtualise a couple of applications as a proof of concept. We haven't ever used it before so I confess to be a noob with it.

We can connect to the XenApp web interface, and the iPad app will connect and list the applications, but the applications themselves will not load. I discovered in the .ica file that it was attempting to connect to the internal IP address of the server instead of its static external.

I have been following various threads on Citrix but nothing seems to have fixed it for me. The server is deployed on an EC2 instance with a static elastic IP. All the ports are opened and I can telnet into the XenApp server on 1493 and I get the ICA response. I have also run on ALTADDR and provided the external IP address.

Does anyone have any ideas?

share|improve this question
    
I'm running into the exact same issue today. I know it's been a while since you posted, but were you ever able to figure this out? Citrix's documentation is lacking to say the least. –  Jeff Malone Apr 1 '12 at 20:03

1 Answer 1

You will need to configure the web interface Secure Access setting to "alternate" mode, so it actually uses the IP addresses you assigned with ALTADDR.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.