Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I just finished installing 2008 on a new server and enabled PHP support thru the Web PI Installer. I'm having two issues that I can't seem to get past.

I see modules, etc. but there doesn't appear to be a mapping for static files.

  • GIF and PNG files are returning 404.4 errors (see below)
  • Default files are configured but are not being returned (ex: index.php)

404.4 error

Mappings

share|improve this question
    
something is jacked isn't exactly much help –  TylerShads Feb 5 '12 at 2:48
    
Just for the sake of argument, pretend that we can't see your computer's configuration from where we're all sitting, and that therefore "something is jacked" doesn't help us to help you. Have you reviewed support.microsoft.com/kb/942052 ? –  RobM Feb 5 '12 at 13:01
    
Looks like all mappings are gone. what's the correct choice from the popup for static? –  andyknas Feb 5 '12 at 14:46

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

I've typically seen this when IIS isn't setup to serve static content. You need to add the Static Content role services when configuring the IIS role:

enter image description here

Check that, proceed to the end of the wizard, and that should be it. This will set up all appropriate handlers, etc.

share|improve this answer
    
I had to remove static as well as default document roles and then it worked as expected. Doing so did remove previous default mappings for index.php –  andyknas Feb 8 '12 at 1:25

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.