Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We're facing a weird issue with a freshly installed Xen (4.2) system.

The server is an Intel SR1690WB equipped with 4x1Tb HDD and with a RS2BL040 RAID card which configured to use RAID10.

The problem is that any newly spawned paravirtualized guest OS (Debian Squeeze) is working with very high load (70-80% use of CPU, mostly caused by events/0 or events/1) no matter what they're doing (serving a dynamic page, or just simply downloading an iso file).

Each guest configured to use 2 CPU cores and 4gb RAM.

Just hoping there's some misconfiguration on the Dom0, but what can cause these terrible loads?

Please let me know if i can clarify my question.

share|improve this question
    
How much of that "CPU load" is actually iowait? –  EEAA Feb 14 '12 at 13:32
    
@ErikA iostat gives me 0.09 %iowait. –  fabrik Feb 14 '12 at 13:38

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Fortunately the problem was found in our configuration.

After pinning a CPU core to Dom0 (instead of starting with the nosmp parameter) in grub options with

GRUB_CMDLINE_XEN_DEFAULT="dom0_mem=1024M dom0_max_vcpus=1 dom0_vcpus_pin"

All of the guest OS's are running healthy and fast. :)

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.