Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I installed centos 6 i386 on HP compaq 8100 machine. Its showing nothing inside /var/www/html folder. i tried to locate apache index.html in vicinity folders, but all in vain. I cant access localhost too.

share|improve this question

closed as not a real question by Ward, Ben Pilbrow, voretaq7 Jul 27 '12 at 21:45

It's difficult to tell what is being asked here. This question is ambiguous, vague, incomplete, overly broad, or rhetorical and cannot be reasonably answered in its current form. For help clarifying this question so that it can be reopened, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Did you install apache? –  EEAA Feb 21 '12 at 5:56

3 Answers 3

You likely just need to install apache:

$ yum install httpd
share|improve this answer
    
thanks for prompt reply ... i did installed httpd but its not showing any file inside there. –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:02

Install the httpd package, start the httpd service, and then read the page shown when you open localhost in your browser and follow the instructions.

share|improve this answer
    
thanks. but still its not displaying the apache's welcome page. in fact there's no file inside /var/www/html folder –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:03
    
The welcome page is not in there. –  Ignacio Vazquez-Abrams Feb 21 '12 at 6:04
    
thanks.. got the localhost. but cant access it on remote machine. i can ping it with IP from remote machine on LAN but can't access the apache. –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:16
    
The firewall is a completely different issue. –  Ignacio Vazquez-Abrams Feb 21 '12 at 6:18
    
y can't i get it accessed from remote machine... earlier i installed 'eprints' for institutional repository, but stalled with same problem. It was working well on local machine, but couldn't get it accessed from remote machine on LAN with same subnet. I disables SElinux too, set httpd to the trusted service. but all in vain.\ –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:29

Try look in here /usr/local/httpd

or

/usr/local/apache2

Good luck.

share|improve this answer
    
Not on CentOS.​ –  Ignacio Vazquez-Abrams Feb 21 '12 at 6:18
    
[root@eprints ~]# cd /usr/local [root@eprints local]# ls bin etc games include lib libexec sbin share src [root@eprints local]# –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:18
    
dnt have apache2 or httpd folder there too –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:19
    
Execute, ps ax, and try to see in the display if the process httpd is running, if so, try to find for the httpd.conf file, and there you will find the working directory for the main web app. –  GersonO Feb 21 '12 at 6:21
    
DocumentRoot "/var/www/html" –  shekhar sharma Feb 21 '12 at 6:26

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.