Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have been using the build-in Apache in Lion (and previously Snow Leopard) to develop php sites locally. But something is bothering me for a while which I don't have an answer for.

Every time I do a request after I haven't used my localhost for a few minutes it loads really slow. The request could take up to 15 seconds to complete (even without php). But if I press reload (command+r) during the load process it starts over, but loads pretty fast. After this first load everything loads pretty fast but it stops being fast when I let it sleep for a while.

Anyone knows where I can look for the answer for my problem? Any help is appreciated!

share|improve this question

closed as off topic by Iain Feb 23 '12 at 7:45

Questions on Server Fault are expected to relate to professional server, networking, or related infrastructure administration within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
This is really a superuser question. Take a look at this question over there superuser.com/questions/313128/lion-name-resolution-order –  Iain Feb 23 '12 at 7:45
    
I am not sure this is off-topic, even if the superuser answer is helpful as 15 seconds could be a DNS timeout. Check name resolution: are you using your own hosts file first, and are you using an unresponsive (or misspelled) DNS server? –  ramruma Feb 23 '12 at 7:49
    
Thanks for pointing my in the right direction. This website seems to have solved my problem! Thanks! –  Jankeesvw Feb 23 '12 at 9:07
add comment