Sign up ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I am trying to setup puppet's dashboard to be monitor the status of my servers. With the below shown configurations, my clients (or nodes) only show up as Unreported and says Has not reported in "Last report".

However the node can communicate with the server and pull changes as it's supposed to, but nothing appears in the dash. I have followed these docs trying to set it up, but I have no idea of what I am doing wrong.

Have I missed anything obvious?

// Server /etc/puppet/puppet.conf
reports = store,http
reporturl =

// Client /etc/puppet/puppet.conf
report = true
share|improve this question
What version of puppet are you running? And what is your reportdir set to? Does your reportdir contain reports? – Ladadadada Mar 17 '12 at 12:27

2 Answers 2

It was not clear to me that I had to also add workers to process my incoming reports. By doing this I've managed to get it all working:

env RAILS_ENV=production script/delayed_job -p dashboard -n 4 -m start

share|improve this answer
Thanks, this was helpful. I had to cd /usr/share/puppet-dashboard before running that command. – Banjer May 25 '12 at 18:25

Puppet now has a daemon associated with this task, which is found at


on redhat-like linux systems, which run the background processes that handle the incoming reports.

share|improve this answer

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.