Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've set up a Nagios Server to poll my company's servers. The monitoring works nice but on the network map I got a flat layout with question marks. I've added the parent directive to some hosts but nagios seems not not care when drawing the map or the tooltip. I get validation errors when I add typos to the config so I'm sure the config file is read.

Here is my config:

define host {
    use                generic-host
    host_name          storage-control
    address            [ip-address]
    icon_image         database.gif
    statusmap_image    database.gd2
    hostgroups         storages
}

define host {
    use                generic-host
    host_name          storage-sp1
    address            [ip-address]
    icon_image         database.gif
    statusmap_image    database.gd2
    hostgroups         storages
    parents            storage-control
}

define host {
    use                generic-host
    host_name          storage-sp2
    address            [ip-address]
    hostgroups         storages
    parents            storage-control
}

Did I miss something?

Cheers, AC

share|improve this question
1  
hmm just like my kids, damn it. –  tony roth Mar 19 '12 at 13:44

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I found the solution. The only thing I had to do was to stop nagios, delete the objects.cache file specified in the object_cache_file directive in the nagios.cfg file and start it again.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.