Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have a ubuntu server. I need to use eth0,eth1 by connecting two LAN cable. I edit network interface by vi /etc/network/interface. eth0 works fine but eth1 dose not work. What is my problem?

# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
    address 292.16.1.201
    netmask 255.255.255.0
    network 10.1.1.0
    broadcast 10.1.1.255
    gateway 292.16.1.16
    # dns-* options are implemented by the resolvconf package, if installed
    dns-search quran.medu.ir
auto eth1
iface eth1 inet static
    address 42.1.1.201
    netmask 255.255.255.0
    getway 42.1.1.16
share|improve this question
    
Why are the network and broadcast lines inconsistent with the other information on eth0? –  SpacemanSpiff Apr 17 '12 at 4:55
    
Please mark correct answers to your previous questions. At least some of them seem to have reasonable answers. –  Bittrance Apr 17 '12 at 6:35

1 Answer 1

In the definition of eth1 you have a bad word: getway.

And BTW: You can use only one default gateway per system, then I advice to you delete whole line with getway.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.