Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm running a local network. My IP ranges from 192.168.1.2 to 192.168.1.15. All IP are static ones. And my router's IP is 192.168.1.1 and I provide it as default gateway and preferred DNS server on client machines.

Everything worked fine on this scenario. I could use internet and reach services on other machines. BUT I have installed VMware server 2 on the windows XP to host windows 2003 Virtual Machine (VM). I set the following configuration:

Windows XP's => 192.168.1.11. 
Windows 2003 => 192.168.1.12. (virtual machine)

This approach worked just fine as it used to work with Microsoft Virtual PC. I can access mysql & IIS websites on the windows 2003 virtual machine.

BUT two things doesn't work anymore on the Windows XP:

  1. internet connection - but I can see the MAC address on the wireless router
  2. IIS - Ping on 127.0.0.1 it's ok as I can hit localhost:8222 nor localhost

Does anyone knows how to fix any of this? (at least the internet connection)

share|improve this question
add comment

2 Answers

Try disabling the virtual network adapters VMWare Server installs automatically on your host, and see if things get better; they're called "VMware Network Adapter VMnetX".

share|improve this answer
add comment

I dont remember the specifics... but i think its related the the type of vNIC you are presenting to the Server. Have you tried the other options undrer the VM Server for that hosts NIC?

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.