Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've 'inherited' a server setup which i don't quite understand. The server is an ubuntu box with a number of virtual hosts.

I've checked out the config for each virtual host and there's no mention of ssl at at all. However, when i visit each site in a browser and prefix https:// they all seem to work.

I've created my own virtual host and tried to access it using https but it didn't work.

Thus, my question is where might it be that these virtual hosts are configured to use ssl? All the examples i've seen have the virtual hosts with ssl directives inside them.

Note - Varnish is also used on this set up. It sits on port 80 and forwards http requests to apache which listens on 81.

Thanks in advance,

share|improve this question
    
What's the output from apache2ctl -S? –  Shane Madden May 1 '12 at 18:26
    
there are many possibility. are you sure ssl terminates at the server? what does this command show? sudo netstat -ltap | grep :443, if this does not show anything then ssl terminates somewhere else and your server is only serving plain http content. –  johnshen64 May 1 '12 at 18:34
    
Thanks for the ideas - @ShaneMadden the output are all my virtual hosts and johnshen64 there is nothing so i guess that yes the server is only serving plain http content –  rix May 1 '12 at 18:49
1  
"It didn't work" is a lousy description of the problem. Did you get a certificate error? What happened? –  David Schwartz May 1 '12 at 19:51
    
The page just hung in a loading state –  rix May 1 '12 at 19:58
show 1 more comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Check out the configuration for your load balancer and see where it is forwarding SSL requests, and then add your virtual host definitions on that server also. Keep in mind that the configuration for an SSL vhost is different from the config for a plain vhost; you have to specify the certificate and that it is SSL (just use the existing vhost configs as an example).

share|improve this answer
    
Thanks for this, it looks like the load balancer forwards SSL requests to the hosts on Port 80. That helps somewhat but there is obviously another peice of configuration i'm missing somewhere.. –  rix May 2 '12 at 9:28
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.