Sign up ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've got following errors and I'm really frustrated, it is about two days struggling to solve the problem, am just making things worse I think!

When I check mydomain in intodns I get the following errors:
What should be the cause??

enter image description here

  • Firewall has allowed port 53
  • I've defined NS1,NS2.
  • Something seems weird though >--< when I click start link in BIND DNS SERVER it refreshes the page and stop link does not appear. If I've misconfigured how to uninstall BIND?


$ttl 38400  IN  SOA a\ (
            38400 )  IN  NS  IN  A   XX.59.XX.204  IN  NS  IN  NS  IN  A   XX.59.XX.204  IN  A   XX.59.XX.204  IN  A   XX.59.XX.204

And named.cnf is as below:

// named.conf
// Provided by Red Hat bind package to configure the ISC BIND named(8) DNS
// server as a caching only nameserver (as a localhost DNS resolver only).
// See /usr/share/doc/bind*/sample/ for example named configuration files.

options {
    listen-on port 53 {; };
    listen-on-v6 port 53 { ::1; };
    directory   "/var/named";
    dump-file   "/var/named/data/cache_dump.db";
        statistics-file "/var/named/data/named_stats.txt";
        memstatistics-file "/var/named/data/named_mem_stats.txt";
    allow-query     { localhost; };
    recursion yes;

    dnssec-enable yes;
    dnssec-validation yes;
    dnssec-lookaside auto;

    /* Path to ISC DLV key */
    bindkeys-file "/etc/named.iscdlv.key";

logging {
        channel default_debug {
                file "data/";
                severity dynamic;

zone "." IN {
    type hint;
    file "";

include "/etc/named.rfc1912.zones";

BIND DNS server start link is: Start when I click it I get the below error message:

Failed to start BIND : Starting named: Error in named configuration: zone NS '' has no address records (A or AAAA) zone not loaded due to errors. _default/ bad zone [FAILED]

when I deleted the zone and clicked Start then page got refreshed without any changes! ;(

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted
zone NS '' has no address records (A or AAAA)

Bind is not loading your zone because it is invalid.  IN  NS

This nameserver (i.e. doesn't have an IP address associated with it (i.e. there is no A record). Make sure that all nameservers have both an NS record and an A record. Since you've already got ns1 and ns2 I'm guessing that isn't supposed to be a nameserver, so just remove this line.

share|improve this answer

You need to add NS records into your zone file:    IN   NS    IN   NS

If you are using a web based control panel the NS records are a specific record type. Sometimes on web-based DNS systems it is in the "Advanced" or "SOA" administration.

There's a good example here:

share|improve this answer
See the edit part. – Alireza Hos May 19 '12 at 13:25
I think you will be fine if you remove this line: IN NS – Brian P May 19 '12 at 14:10

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.