Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We recently noticed our 10gE NIC was reporting as devXXXXX. Does anyone know why this would be given this name as opposed to ethX?

Our System: The issue occurred on two separate servers. We are running RHEL4.9 & RHEL 4.5 which are on separate networks.

I know that I can change the name using nameif but it has to be run before the interface is up or else it fails.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 5 down vote accepted

This problem has been reported in a few cases on different systems. In some cases simply deleting the NICs entirely (both the interfaces and the hardware) from Kudzu seems to fix it after a reboot. In other cases the Kudzu database has simply become corrupt and needs to be reset. In that case, clearing out the modprobe aliases is key too.

The first process is described here:

http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/ethernet-card-dge-528t-and-kernel-2-6-a-350564/>

While a corrupt Kudzu database is discussed within the context of a Sun server running RHEL here (just do a ctrl-f on devXXX):

http://docs.oracle.com/cd/E19121-01/sf.x4600/819-4347-19/819-4347-19.pd

RedHat has also acknowledged the problem on their website:

https://access.redhat.com/knowledge/solutions/2956

share|improve this answer
    
This worked perfectly John K thanks! –  JMeterX Jun 15 '12 at 13:33
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.