Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm setting up a new mail server with postfix dovecot and things are working fine except this strange thing. I'm unable to send email to gmail addresses. The log shows status sent. However, I checked there is no email in gmail mailbox.

Jul  8 13:10:08 example postfix/smtp[5294]: B53B637C233: to=<some-address@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in-v4v6.l.google.com[173.194.79.26]:25, delay=2.2, delays=1.5/0.08/0.49/0.14, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1341727808 nc7si50672387pbc.75)

However, my other account can send to gmail. After several testing, then I found that if I first send email from gmail, then subsequently I can send from my server and email received by gmail.

I don't have this issue with Yahoo. What could be the problem?

share|improve this question
    
What do your SPF records look like? –  Tom Marthenal Jul 8 '12 at 6:24
    
If I check the mail server domain mail.example.com, it says "v=spf1 a -all". But on example.com, it does not return any record. This is from kitterman.com/spf/validate.html –  BARON'S Jul 8 '12 at 6:33
6  
The e-mail has been accepted by gmail. Go talk to them about why they failed to deliver it to the mailbox. –  womble Jul 8 '12 at 6:34
add comment

1 Answer

The logs say "sent". So the mail has been sent by you and accepted by Google.

Google then (probably) found your mail "spammy" and discarded it. This is a Google mail processing problem which can only be solved by Google itself. Or send mails that don't look spammy. Follow these instructions for example: E-mail sent with postfix are marked as spam

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.