Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I am trying to configure a Fortigate 60C to act as an IPSec endpoint for remote VPN.

I configured it like this :

SCR-F0-FGT100C-1 # diagnose vpn ike config

vd: root/0
name: SCR-REMOTEVPN
serial: 7
version: 1
type: dynamic
mode: aggressive
dpd: enable  retry-count 3  interval 5000ms
auth: psk
dhgrp:  2
xauth: server-auto
xauth-group: VPN-group
interface: wan1
distance: 1
priority: 0
phase2s:
  SCR-REMOTEVPN-PH2 proto 0 src 0.0.0.0/0.0.0.0:0 dst 0.0.0.0/0.0.0.0:0  dhgrp 5  replay  keep-alive  dhcp
policies: none

Here is the configuration:

config vpn ipsec phase1-interface
    edit "SCR-REMOTEVPN"
        set type dynamic
        set interface "wan1"
        set dhgrp 2
        set xauthtype auto
        set mode aggressive
        set proposal aes256-sha1 aes256-md5
        set authusrgrp "VPN-group"
        set psksecret ENC xxx
    next


config vpn ipsec phase2-interface
    edit "SCR-REMOTEVPN-PH2"
        set keepalive enable
        set phase1name "SCR-REMOTEVPN"
        set proposal aes256-sha1 aes256-md5
        set dhcp-ipsec enable
    next
end

But when I try to connect from a remote device (I tested with an Android Phone), the phone fail to connect and the fortinet return this error :

2012-07-20 13:08:51 log_id=0101037124 
type=event 
subtype=ipsec 
pri=error 
vd="root" 
msg="IPsec phase 1 error" 
action="negotiate" 
rem_ip=xxx
loc_ip=xxx 
rem_port=1049 
loc_port=500 
out_intf="wan1" 
cookies="xxx" 
user="N/A" 
group="N/A" 
xauth_user="N/A" 
xauth_group="N/A" 
vpn_tunnel="N/A" 
status=negotiate_error error_reason=no matching gateway for new request 
peer_notif=INITIAL-CONTACT

I tried searching on the web, but i did not find anything revelant to this.

Do you have any idea of what can be the problem ? I tried many combinaisons of settings on the fortigate without success..

share|improve this question
    
Have you tried the mainID mode... – user132178 Aug 14 '12 at 20:21
    
srvfail.com/… Found your question trying to solve my problem (same error in site-to-site ipsec) this is written by me for ios but could be also the problem for you on Android. Check your peer id on both sides – rAlen Sep 19 '12 at 10:19

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.