Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm runnig a software to be tested. the software is running by SYSTEM user, and can apply actions on the machine. The software has a service that runs. In one Win7 machine, when the SYSTEM user is trying to delete the service (as part of auto update to the software) it seem to be failed . The service is stopped, with a message:

The service has been marked for deletion.

Only reset can solve that issue, but we need a better solution to forcly delete that service, so the process of auto-update will be as much as reliable. thanks.

share|improve this question

closed as off topic by John Gardeniers, mdpc, rnxrx, Magellan, Scott Pack Nov 18 '12 at 4:56

Questions on Server Fault are expected to relate to server, networking, or related infrastructure administration within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1 Answer 1

Here's an older KB article which might help:

To work around this problem, restart the computer before you reinstall the service.

Note If you first verify that the service is stopped, and then you quit the Microsoft Management Console (MMC) before you remove the service, you may be able to reinstall the service without restarting the computer.

BUG: "The specified service has been marked for deletion" error message when you reinstall a service in Visual Studio .NET

Additionally, why to you delete the service, and not just stop it, update the binaries, and start the service again? No need for uninstall... ?

share|improve this answer

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.