Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have installed Windows 8 recently and I created a Live account. Before joining to my domain, all apps in Metro UI works fine (Mail, Calendar, People, SkyDrive, ...).

After joining to domain, they are not working.

When I log in with my local user, the apps are working. But with my domain account login, they are not working (when I click them, nothing happens and the apps do not run).

Edited: it seems that it is an issue and there are many people with the same problem.

share|improve this question
    
@HopelessN00b "not working" means when you click it, nothing happens! –  Amir Pournasserian Aug 16 '12 at 4:50
1  
My guess is its because calendar, etc are linked to your Live account, but when you log in as a domain user there are probably things that are incompatible. I havent linked my live account to my domain joined Windows 8 machine, and as a result it prompts me for my live account every time I attempt to access those apps –  Mark Henderson Aug 16 '12 at 5:33
    
@MarkHenderson Exactly true, I tested without linking Live account and the apps are working now. –  Amir Pournasserian Aug 16 '12 at 5:42
    
Ask Microsoft support. –  John Gardeniers Aug 16 '12 at 6:13
add comment

closed as off topic by MDMarra, HopelessN00b, EEAA, Skyhawk, John Gardeniers Aug 16 '12 at 6:12

Questions on Server Fault are expected to relate to professional server, networking, or related infrastructure administration within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1 Answer

My guess is its because calendar, etc are linked to your Live account, but when you log in as a domain user there are probably things that are incompatible.

I haven't linked my live account to my domain joined Windows 8 machine, and as a result it prompts me for my live account every time I attempt to access those apps.

Try un-linking your Live account and see how that goes. I suspect this probably is a bug or something un-documented.

share|improve this answer
    
Unfortunately, as soon as I entered my Live account data in Mail application, it's closed! I checked that my Live account is not linked. –  Amir Pournasserian Aug 16 '12 at 7:20
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.