Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I've finally got my LDAP server to work but now I'm having trouble constructing the DIT. The LDIF for the DIT goes as follows:

dn: ou=uSocial,dc=ulyssis,dc=org
ou: uSocial
objectClass: top
objectClass: organizationalUnit

dn: ou=Kringen,dc=uSocial,dc=ulyssis,dc=org
ou: Kringen
objectClass: top
objectClass: organizationalUnit

dn: ou=Personen,dc=uSocial,dc=ulyssis,dc=org
ou: Personen
objectClass: top
objectClass: organizationalUnit

The suffix is "dc=ulyssis,dc=org". When I try adding the ldif (be it using ldapadd or through the phpLDAPadmin) I get the following error:

Could not add the object to the LDAP server.

LDAP said: No such object

Error number: 0x20 (LDAP_NO_SUCH_OBJECT)

Description: That object does not exist.

What object is it that doesn't exist? The error is pretty vague..

When I remove all the suffixes from the ldif I get the following error:

No DN or CONTAINER?

I do have a DN specified for every entry so I don't know what I'm doing wrong here either.

Can anyone please help me on doing this correctly? Any help is greatly appreciated!

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

You'll need to add the DSE dn first.

dn: dc=ulyssis,dc=org
objectClass: domain
dc: dc=ulyssis

This error indicates that the suffix is not configured correctly.

ldap_add: Server is unwilling to perform (53)
        additional info: no global superior knowledge
share|improve this answer
    
When I try to do this I get the following error: LDAP said: Server is unwilling to perform Error number: 0x35 (LDAP_UNWILLING_TO_PERFORM) Description: The LDAP server refused to perform the operation. When I google this most comments talk about replication but I don't have this configured. Any ideas? –  Foezjie Aug 19 '12 at 11:20
    
Depends on minor error text, but I suspect your suffix is not setup corretly. See edit. –  84104 Aug 19 '12 at 15:47
    
@Foezjie are you binding with the rootDN set for the dc=ulyssis,dc=org database? Binding with the rootDN for another DB (like cn=config) will not work unless the rootDN is set the same for both databases. –  Patrick Aug 19 '12 at 18:24
    
@Patrick: I was indeed. But a restart of the server seemed to resolve my problems, the DIT is now a-ok. Thanks anyways, you too @84104! –  Foezjie Aug 19 '12 at 21:15

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.