Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I running CentOS release 5.8 (Final) for my WordPress blog (www.deluxeblogtips.com). I have a backup plugin BackupBuddy, and it says:

HTTP Loopback Connections are not enabled on this server

After some tries on Google, I found some solutions, but none work. The best answer I think is changing the /etc/hosts file, and I already did that:

127.0.0.1 localhost localhost6 localhost.localdomain localhost6.localdomain6
127.0.0.1 taiphanmem.org www.taiphanmem.org
127.0.0.1 deluxeblogtips.com www.deluxeblogtips.com
::1       localhost localhost6 localhost.localdomain localhost6.localdomain6
::1       deluxeblogtips.com www.deluxeblogtips.com
::1       taiphanmem.org www.taiphanmem.org

But the warning from the plugin still appears.

I also tested in command line:

wget www.deluxeblogtips.com
curl www.deluxeblogtips.com
telnet 0 80

All work.

I don't know what's right now. My blog is running slow, and I guess the HTTP loopback connection is the main problem. Any help is appreciated! Thanks!

Edit:

More information about the web server (Apache)

Listen 80

And

apachectl -S
VirtualHost configuration:
wildcard NameVirtualHosts and _default_ servers:
*:80                   is a NameVirtualHost
         default server taiphanmem.org (/usr/local/apache/conf/extra/httpd-vhosts.conf:2)
         port 80 namevhost taiphanmem.org (/usr/local/apache/conf/extra/httpd-vhosts.conf:2)
         port 80 namevhost deluxeblogtips.com (/usr/local/apache/conf/extra/httpd-vhosts.conf:9)
Syntax OK

(I host some other sites on the server as well, default is taiphanmem.org)

share|improve this question
    
Did you tried looking at ithemes.com/codex/page/… –  atolani Aug 24 '12 at 17:02
    
I tried, no luck. That solution just enables the alternative WP cronjob, which doesn't solve the problem with server. I'm looking for a real solution. –  Rilwis Aug 24 '12 at 17:48
    
Just edit my question with added information. –  Rilwis Aug 24 '12 at 17:53
    
This question would probably do better on our dedicated Wordpress Site -- I can move it there if you would like, but it doesn't seem to be on-topic for Server Fault... –  voretaq7 Aug 24 '12 at 18:17
    
@voretaq7 I don't think so. I'm an active member at WPSE. And I believe that this problem is related with server than WordPress. –  Rilwis Aug 24 '12 at 19:04

1 Answer 1

The solution is to instruct the server to answer with the right content for the requests directed towards 127.0.0.1. In order to do this you need a VirtualHost directive linked to this loopback address :

<VirtualHost 127.0.0.1>
DocumentRoot /var/www/yourdomain
ServerName www.yourdomain.ro
ServerAlias yourdomain.ro
ServerAdmin user@domain.com                                                                           
ErrorLog  logs/webserv/xgraphic_error_log
CustomLog logs/access_log combined
</VirtualHost>

You will need an entry of this type for each domain you are hosting on the server, even though you might already have an entry for your domain.

Cosmin Ioachim Damian.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.