Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

What is the proper to setup the A record (or CNAME) for a Windows Azure VPS? I can't connect to my website after setting up IIS and believe I don't have the correct DNS setup.

  • I created a small VPS instance with the default Windows Server 2012 configuration.
  • I RDP'd in and added the Webserver role.
  • In my DNSMadeEasy control panel I added an A record with my Public Virtual IP Address.
  • In IIS I went to the default website and added bindings for the hostname of my website, so I should be able to type mywebsite.com and see the IIS 8 splash screen, but instead my browser cannot connect.
  • I attempted to navigate to the site by typing in my Virtual IP address into the browser and still cannot connect.
  • I RDP'd back into the machine and turned off Windows Firewall. No change, still cannot navigate to my website.
  • From within IIS I double checked my binding. If I click "browse *:80" I can bring up my website in IE with the http:// localhost address. If I click "browse mywebsite on *.80" IE says "This page cannot be displayed.", from within the RDP session I can view the site if I navigate to http:// 127.0.0.1 but not if I navigate to my Virtual IP, nor can I view the page if I try navigating to http:// mywebservername.cloudapp.net

I'm thinking I must be fundamentally not understanding how do DNS setup with Azure VPS but my initial Google searches aren't turning up any helpful information.

(spaces added after the http:// so serverfault doesn't try and render them as valid urls.)

share|improve this question

1 Answer 1

I found out endpoints must now be configured for Azure VPS instances, adding one solved my problem. Thanks.

Reference: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/WAVirtualMachinesforWindows/thread/5f6ab966-2840-4b02-b665-9dfb6cf0bee5

share|improve this answer
    
I can't up the answer due to low points on here, but that helped me out perfectly! I just needed to go into the Azure portal and add an enpoint for port 80. Just click on the VPS and then click Enpoints section. –  Ben Humphrey Feb 22 '13 at 20:17

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.