Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have two Cisco 2901 routers with CME, DSP module and built-in poe switches. They are both linked together via Ethernet.

I have 2 phones connected to each router. Making calls between 2 phones on same router is working fine. I have set up dial peers and can place a call from a phone on router1 to a phone on router2. The phone rings fine but when I pick it up there is silence, I cannot hear audio between calls. When I hang up one phone the other one cuts off, so call setup seems to be working great.

I will post config tomorrow but wondered if there is a straightforward reason for this. Is it a codec issue? (I am using g729r8 in my dial peers currently.)

Many thanks

share|improve this question
    
Could you post somewhere the voip sections of the sanitized configurations? –  petrus Sep 26 '12 at 0:15
    
Also - what kind of phones? –  rnxrx Sep 26 '12 at 1:54
    
Config for Router2 is at pastebin.com/xNJLfUd6. Config for both Routers is the same, other than R1 IP=10.10.1.0. Phones are configured 10.10.1.2, 10.10.1.4 and 10.10.2.2, 10.10.2.4 for R1 & R2 respectively. Phones are 6911 model, protocol between routers is H.323 Could you also advise if there is anything related to this in my config that doesn't need to be there. Many thanks for your help – –  Ian Sep 26 '12 at 9:36
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

I have fixed this issue. I hadn't added...

ip routing

to my config, was shown previously as

no ip routing
share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.