Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm following the instructions to install PECL Extensions on a Media Temple DV 4 based on these instructions: http://wiki.mediatemple.net/w/(dv):Install_PECL_extensions.

When running:

pecl install uploadprogress

It says:

pecl install uploadprogress
downloading uploadprogress-1.0.3.1.tgz ...
Starting to download uploadprogress-1.0.3.1.tgz (9,040 bytes)
.....done: 9,040 bytes
4 source files, building
running: phpize
Configuring for:
PHP Api Version:         20090626
Zend Module Api No:      20090626
Zend Extension Api No:   220090626
building in /var/tmp/pear-build-root/uploadprogress-1.0.3.1
running: /root/tmp/pear/temp/uploadprogress/configure
checking for egrep... grep -E
checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
checking for cc... cc
checking for C compiler default output file name... a.out
checking whether the C compiler works... configure: error: cannot run C compiled programs.
If you meant to cross compile, use `--host'.
See `config.log' for more details.
ERROR: `/root/tmp/pear/temp/uploadprogress/configure' failed

Does anyone have an idea why it's not working and how to resolve it? Thanks!

PS I tried the compile from source option but that also fails and says:

phpize && ./configure -with-php-config=/usr/bin/php-config
Cannot find config.m4. 
Make sure that you run '/usr/bin/phpize' in the top level source directory of the module

To note, I don't know where config.log is located to be able to look in there for more information yet.

[Resolved] White the PECL install never worked and no one here could find the answer, I was able to compile from source eventually once I realized I hadn't cd into the right directory before configuring.

share|improve this question
    
You need to look at the config.log file, which should be in the build directory shown in the output: building in /var/tmp/pear-build-root/uploadprogress-1.0.3.1 –  Michael Hampton Oct 7 '12 at 20:50
1  
Thanks for the tip, but sadly there is nothing inside of /var/tmp/pear-build-root/ Maybe it deletes itself while buidling. Still not having any luck finding the config.log :-/ –  cchiera Oct 8 '12 at 0:45
    
The other referenced directory was /root/tmp/pear/temp/uploadprogress. See what's hanging around in there. –  Michael Hampton Oct 8 '12 at 0:49
    
Unfortunately, that's the first thing I checked when I saw the error. /root/tmp/pear/temp/ is empty. –  cchiera Oct 8 '12 at 4:35

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

While the PECL install never worked and no one here could find the answer, I was able to compile from source eventually once I realized I hadn't cd into the right directory before configuring.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.