Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

First, let me say, I asked this question in StackOverflow, and thought I could get more replies here. I checked here, here, here, here, here, and here before asking this question. I guess my search skills are weak.

I am using the WampServer version 2.2e. I have a need like, I need a virtual path inside a virtual host. Let me say the two hosts that I have.

Primary Virtual Host (Localhost)

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
    ServerName localhost
    DocumentRoot "C:/Wamp/www"
</VirtualHost>

My Apps Virtual Hosts

<VirtualHost *:80>
    ServerName apps.ptrl
    DocumentRoot "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps"
    ErrorLog "logs/apps-ptrl-error.log"
    CustomLog "logs/apps-ptrl-access.log" common
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php
</VirtualHost>

My Blog Virtual Host

<VirtualHost *:80>
    ServerName blog.praveen-kumar.ptrl
    DocumentRoot "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog"
    ErrorLog "logs/praveen-kumar-ptrl-error.log"
    CustomLog "logs/praveen-kumar-ptrl-access.log" common
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php
</VirtualHost>

My requirement now is to have http://apps.ptrl/blog/ and http://blog.praveen-kumar.ptrl/ should be the same directory. One thing I thought of is, moving the blog folder inside the apps folder, but it is connected with Git and other stuffs are there, so it is not possible to move the folder.

So, I thought of creating an alias to the VirtualHost in this way:

<VirtualHost *:80>
    ServerName apps.ptrl
    DocumentRoot "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps"
    ErrorLog "logs/apps-ptrl-error.log"
    CustomLog "logs/apps-ptrl-access.log" common
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php

    # The alias to the blog!
    Alias /blog "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog"
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
</VirtualHost>

But when I tried to access http://apps.ptrl/blog, I am getting an Error 403 Forbidden page.

Forbidden

Am I doing the right thing? If you need to look at the access log, and error log, they are here:

# Access Log
127.0.0.1 - - [14/Oct/2012:09:53:11 +0530] "GET /blog HTTP/1.1" 403 206
127.0.0.1 - - [14/Oct/2012:09:53:11 +0530] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 209
127.0.0.1 - - [14/Oct/2012:09:53:53 +0530] "GET / HTTP/1.1" 200 6935
127.0.0.1 - - [14/Oct/2012:09:53:53 +0530] "GET /app/blog/thumb.png HTTP/1.1" 404 216
# Error Log
[Sun Oct 14 09:53:11 2012] [error] [client 127.0.0.1] client denied by server configuration: C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog
[Sun Oct 14 09:53:11 2012] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps/favicon.ico
[Sun Oct 14 09:53:53 2012] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps/app/blog, referer: http://apps.ptrl/

Waiting eagerly for some help. I am ready to provide more info, if needed.


Update #1: Changed VirtualHosts:

<VirtualHost *:80>
    ServerName apps.ptrl
    DocumentRoot "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps"
    ErrorLog "logs/apps-ptrl-error.log"
    CustomLog "logs/apps-ptrl-access.log" common
    # The alias to the blog!
    Alias /blog "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog"
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/praveen-kumar/blog">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
    <Directory "C:/Wamp/vhosts/ptrl/apps">
        allow from all
        order allow,deny
        AllowOverride All
    </Directory>
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php
</VirtualHost>

The issue now:

I am able to access the site. The physical links are working now. i.e., I am able to open http://apps.ptrl/blog/index.php but not http://apps.ptrl/blog/view-1.ptf, which gets translated to http://apps.ptrl/blog/index.php?page=view&id=1. Any solutions?

share|improve this question

closed as off topic by SvW, Iain Oct 14 '12 at 20:56

Questions on Server Fault are expected to relate to professional server, networking, or related infrastructure administration within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Please don't post the same question to multiple SE sites. –  Iain Oct 14 '12 at 20:55
    
@Iain But I didn't get any better responses. That's the reason. How do I target two different extremes? –  Praveen Kumar Oct 15 '12 at 2:45
add comment