Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm having an issue where HAProxy is crashing with no explanation when I switch from 1.4.12 to 1.5-dev12. The reason I'm switching is for the SSL offloading.

My config file doesn't have any errors, it's quite simple and it works well with 1.4 - but for some reason when I run it with 1.5-dev12 I see the logs noting that the two backends I have have been set up, and then when I hit one of the frontends, I get an HTTP 400 in the browser and suddenly HAProxy isn't running anymore when I check.

I understand that a common workaround to the lack of SSL support for HAProxy is to use Stud, and I may go with that since I am in need of an SSL solution for my service, but before I dele into that world I thought I might see if anybody has experienced the same problems and might know how to fix it.

The server is Ubuntu 10.04 and I followed the make instructions on the Exceliance blog here.

EDIT: On the advice of Kyle Brandt, I did a bit more investigation. I attached gdb to the haproxy process and when the crash occurred this is what I got:

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x0804e5c2 in dequeue_all_listeners (list=0x9e1a418) at src/protocols.c:184
184     list_for_each_entry_safe(listener, l_back, list, wait_queue) {

P.S. HAProxy is awesome, so thank you Exceliance for providing us with something so useful :)

share|improve this question
    
The haproxy author watch this tag, so will be probably see this. In the meantime, he has instructions for getting a core dump in this mailing list message: permalink.gmane.org/gmane.comp.web.haproxy/7992 –  Kyle Brandt Oct 20 '12 at 15:02
    
Thanks, Kyle. I've put in the info. Again, if anybody knows the cause and if there's a workaround for the time being, I'd love to know please :) –  basicallydan Oct 20 '12 at 16:05
add comment

1 Answer

sorry I did not see your post.

We fixed a segfault this week related to the change in connection management. However it was not as easy to get as yours and given your gdb output I'm not sure it's the same one. Could you please try with the latest snapshot from this night and see if you can reproduce it ? If so I'm interested in getting the core and the config file off-list.

Thanks to you and Kyle for his endless help on the subject :-)

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.