Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have a Magento installation running on x-large Amazon server. I have Varnish, memcached and eAccelerator installed on the server. At first everything was working fine, but then at some point it stopped working, throwing 503 error with Varnish cache stamp below it. When I disable eaccelerator, error is gone and site is working. This is my eaccelerator config:

extension="eaccelerator.so"
eaccelerator.shm_size = "512"
eaccelerator.cache_dir = "/var/cache/php-eaccelerator"
eaccelerator.enable = "1"
eaccelerator.optimizer = "1"
eaccelerator.debug = 0
eaccelerator.log_file = "/var/log/httpd/eaccelerator_log"
eaccelerator.name_space = ""
eaccelerator.check_mtime = "1"
eaccelerator.filter = ""
eaccelerator.shm_ttl = "0"
eaccelerator.shm_prune_period = "0"
eaccelerator.shm_only = "0"
eaccelerator.allowed_admin_path = ""

any hints?

share|improve this question
    
Is it Varnish throwing the 503, or the application? –  pkhamre Oct 24 '12 at 10:53
    
I think it's Varnish. Application is unreachable, as phpinfo() file is also unavailable –  Netismine Oct 24 '12 at 10:54
    
Can you try to issue a request directly to Apache without going through Varnish? –  pkhamre Oct 24 '12 at 10:55
    
I don't know how to do that :/ –  Netismine Oct 24 '12 at 10:55
1  
Maybe. Check if you can find your Apache logs and see if you find anything related in the errorlog. –  pkhamre Oct 24 '12 at 12:06

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Problem was caused by the fact that kernel allowed only 32M of shared memory, as defined in /proc/sys/kernel/shmmax , while I was trying to allocate 512M.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.