Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I am using Nagios Core with Nagiosgraph and had only enabled graphing for cpu usage for a while. This worked fine, but now i wanted to add some more services (for example memory usage). The new services are not working (no rrd data is generated). The Nagiosgraph site only says "no data available" and I get no error in apache log, nagiosgraph.log or nagiosgraph-cgi.log.

The new services are standard services (nsclient++ MEMUSE for example) and of course they are included in the map file. If I execute the checks manually, it shows also the perfdata.

I added the services by enabling the "graphed-service" use. Did I miss something?

share|improve this question

The Problem was a corrupt map file. It did not work for all services for some reason (even though there were mappings for them). However, replacing it and switching the server language to english worked. I had to do that, because perfdata returned values with commas like 5,32 instead of 5.32, so there was a perl error for conversion to float.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.