Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We've attempted to build an SSD RAID 1 using Intel server motherboards and SSDs a few times, using current and previous gen Intel boards.

We can normally get through installing Server 2008 R2 x64, but after a few reboots, Windows goes into recovery mode with no warning, and cannot recover.

We have run the exact same configuration using spinning rust disks, and it works fine. The SSDs also work fine afterwards as standalones, as we end up installing the OS on a single one of the disks.

I can't think of any reason why this config shouldn't work, but it Just Doesn't (tm).

Right now we're using an Intel S2600CP4 with the ESRT2 (LSI) RAID controller, and two Intel 520 240GB SSDs.

BIOS as follows:

  • ACHI Capable SATA Controller: [RAID Mode]
  • AHCI HDD Staggered Spin-Up: [Disabled]
  • AHCI Capable RAID Options: [INTEL (R) ESRT2 (LSI*)]
  • SAS/SATA Capable Controller [INTEL (R) ESRT2 (LSI*)]
  • BOOT Option #1: [(AHCI) Embedded RAID Controller]

The RAID is configured on the AHCI Capable Controller.

share|improve this question
    
What are you BIOS settings related to storage? –  David Schwartz Jan 11 '13 at 22:09
    
Updated. I'm wondering if we're on the "wrong" RAID controller? –  mattdwen Jan 11 '13 at 22:23
    
I recently built a server and had issues with the SAS/SATA Capable Controller being active, you could try disabling it? Hopefully that will help some. Also, does the Intel RAID controller still say it is Healthy or is it degraded? Should say on POST as well as you can enter it with CTRL+E. Since this was a while ago maybe you could shed some light on what your fix ended up being. This is the 3rd or 4th 2600 series board the company I work for has built and none of them are having RAID problems. –  user177485 Jun 12 '13 at 4:22
    
It ended up being a driver issues for a PCIe RAID controller also in the box, which Windows Automatic Update replaced at some point. All BIOS interfaces reported all the RAIDS as healthy, though no disks were showing at all by the time we reached Windows repair. Reloading the drivers at this stage also did not help. –  mattdwen Jun 12 '13 at 6:10

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.