Sign up ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I am a beginner here, so please be easy on me.

I have bought my domain name from a local registrar of my country( and bought my domain name from there for about 8 months ago. I also bought the web-hosting from another company ( which gave me a cpanel. (It have linux hosting).

Since I am using the cpanel of, I updated the NS records of my domain name to that of NS records given to me by unlimitedgb. These were- 

Now, The website was running fine till today, whene suddenly I got the error connection timed out and after some time the error was server not found at

When I used for NSLOOKUP, I got following errors there-

Error- Mismatched NS records    WARNING: One or more of your nameservers did not return any of your NS records.

Error- DNS servers responded    ERROR: One or more of your nameservers did not respond:
The ones that did not respond are:

Multiple Nameservers    ERROR: Looks like you have less than 2 nameservers. According to RFC2182 section 5 you must have at least 3 nameservers, and no more than 7. Having 2 nameservers is also ok by me.

Missing nameservers reported by your nameservers    You should already know that your NS records at your nameservers are missing, so here it is again: 

SOA record  No valid SOA record came back!
Error- MX Records   Oh well, I did not detect any MX records so you probably don't have any and if you know you should have then they may be missing at your nameservers!
Error- WWW A Record     ERROR: I could not get any A records for!

These error suddenly popsup. I haven't changed the configuration of my domain name since I bought it. Till today, the site was working fine and suddenly server not found error comes up. I am unable to understand wether the misconfiguration is on my domain name side or on my webserver side(unlimitedgb). Might be there is some possibility that the web-server might be down due to bandwidth.

Please help me soon. I am in middle of this problem right now.

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

The problem is quite simple. and are simply not responding to any DNS requests.

mypc:~$ dig

; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>>
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reached

mypc:~$ dig

; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>>
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reached

It also seems that your former configuration (when having your Name Servers set as was not the same as what you are trying to accomplish now.

mypc:~$ dig +answer +nocmd

; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>> +answer +nocmd
; (4 servers found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 47688
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;      IN  A


;; Query time: 638 msec
;; WHEN: Wed Jan 16 21
share|improve this answer
yeah that was it. I asked them(web-server hosting providers) to take a look over the problem and its resolved now. But your feedback made my day :) – ashutosh Jan 19 '13 at 16:09

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.